Verkoopklaar

Bij elke klus die we doen in huis ben ik vervuld van de gedachte dat we hier weggaan. We maken het huis ‘verkoopklaar’ zoals dat heet; we maken het leeg, netjes, witten muren en vervangen zelfs een vloer. Opdat het de toekomstige koper moge behagen, die het wil zien alsof het niet bewoond is. Of maar een klein beetje. We wissen onze sporen. Het huis moet weer helemaal van zichzelf worden, met ons erin rondsluipend als ongenode gasten. Ik vind dat niet moeilijk. Ik ben zelfs heel goed in dingen achter me laten en opnieuw beginnen. Afscheid heb ik al genomen; ik heb het huis bedankt voor alle fijne jaren, en ook voor de minder fijne jaren, want het huis is stille getuige geweest van alles.

Maar nu, verf erover, dozen vullen, we trekken ons langzaam terug, de gedachten vol van wolkenluchten elders. Elders, waar het gras niet groener is, maar wel dichter bij thuis.

5 gedachtes over “Verkoopklaar”

  1. Mal lijkt me dat, om je huis te moeten “ont-eigenen” voor de verkoop terwijl je er nog woont. Ik hoop dat jullie het vlot aan mensen kunnen verkopen die het huis kunnen waarderen. Wat gaat er eigenlijk met de Speedo draak gebeuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *