Impact

Het hout was op.
Ik had er 2 jaar geleden niet van wakker gelegen. Welk hout? Wat jammer voor mensen die hout nodig hebben. Komt vast wel weer goed.
Nu bleek hout cruciaal in mijn leven. Het was nodig om het dak van mijn nieuwe huis van te maken. Zonder dak geen huis. Zonder dak nu al een vertraging van bijna 3 maanden voor de levering ervan.

Nu is het niet zo dat ik dakloos ben. We wonen in een allerliefst huisje en daar kunnen we ook nog even blijven. Maar twee jaar uit de koffer leven breekt ons inmiddels een beetje op. Zelfs onze altijd vrolijke zoon is minder vrolijk.
We missen een eigen plek. Een eigen plek hebben, waar je niet weg hoeft, is een ongelooflijke luxe. Dat beseffen we al te goed. Wachten op die eigen plek duurt lang, omdat wachten de tijd langer laat duren. Of trager laat voortgaan. En het hout was op, wat een tamelijk hopeloos gevoel opleverde.
Maar het is er weer, en ons dak wordt gemaakt. Ik ben nog nooit zo dankbaar geweest voor een grondstof. Ik heb nagedacht over alle grondstoffen in mijn leven, en die nemen best een belangrijke plek in.

2 jaar geleden had ik geen idee van wat er nodig is om een huis te bouwen, en de infrastructuur daaromheen te verzorgen. Ik zou precies dezelfde vragen gesteld hebben die we nu regelmatig horen van anderen. Staat het huis al? Is het huis al af? Wat duurt het lang he?
Het is een ongelooflijke reis om van een stukje weiland je eigendom te maken, er een weg langs te laten leggen, en vervolgens het huis erop te zetten. En als dat huis af is, ben je er nog lang niet, want er zal een rioolvoorziening moeten komen, stroom, water en internet. Niet vanzelfsprekend, ook niet in een land als Nederland. Tot slot gaan we onze stadslandbouw op poten zetten. Dat doen we als we er wonen, zodat we zien waar het zonlicht is, hoe de wind waait en wat de meest logische plekken zijn voor wat we willen bereiken.
Dit is al een meerjarenproject, en er komen nog veel meer jaren bij. Het is geen oefening in geduld meer, het is levensveranderend. Ik heb mijn ongedurigheid bij het grofvuil moeten zetten en ik heb er geen spijt van.

6 gedachtes over “Impact”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *